Naturlig Städning

Genom mitt företag My Fairy Lifestyle erbjuder jag städning och trädgårdsskötsel. Här skriver jag om tjänster som ger dig rätt att använda dig av RUT-avdraget. Om du vill ha hjälp med något annat så kan du höra av dig så kan vi diskutera saken.

Flyttstädning sker helst i helt urplockad bostad. Det ingår:

 • Kök: Rengöring av spis/ugn, av kyl/frys, urtorkning av alla skåp och skåpluckor. avtorkning av arbetsytor och diskbänk.
 • Badrum/toalett: Rengöring av handfat, badrumsskåp, toalett och dusch/badkar. Rengöring av golvbrunn.
 • Tvättstuga: Rengöring av arbetsbänk med med tvättho samt skåp. Rengöring av tvättmaskinens synliga delar inklusive tvättmedelsfacket. Rengöring av torktumlarens/torkskåpets synliga delar och dammfilter samt tömning av vatten.
 • I alla utrymmen:Dammsugning och torkning av golv, damma av tak och väggar, samt fläckborttagning på väggar. putsning av fönster, avtorkning av foder, lister och dörrar samt avtorkning av alla skåp/garderober. 

Storstädning gör jag hos dig som känner att ditt hem behöver en grundligare städning. Vi går tillsammans igenom vad jag ska fokusera på, tex. på köket, på allmänna utrymmen, på sovrummen eller på allt. Exempel på vad jag städar ser du i punkten ovan gällande flyttstädning. Dessutom tillkommer avtorkning av möbler, prydnadssaker, tavlor och dammsugning/ avskakning av mattor.

Veckostädning sker hos dig antingen varje eller varannan vecka. Vi går tillsammans igenom vad du vill att jag ska lägga fokus på. Vad som kan ingå:

 • Dammsugning och torkning av golv.
 • Damsugning/avskakning av mattor.
 • Avtorkning av arbetsytor, spis, diskbänk och bord.
 • Rengöring av toalett, handfat och dusch/badkar.
 • Dammning/avtorkning av möbler, prydnadssaker och tavlor.
 • Byte av soppåsar.

Tvätta kan jag göra hos dig under tiden när jag städar enligt överenskommelse i förväg.

Stryka kan jag göra antingen när jag ändå är hos dig och städar eller när jag kommer särskilt för att stryka, då är den minsta tiden 1 timme.

Fönsterputsning gör jag likadant hos dig som hemma hos mig. Jag torkar alla sidor på glasen och allt som är runtomkring glaset. När jag är klar kan du genast ställa tillbaka blommor och hänga upp gardinerna.

 

Trädgårdsskötsel

Jag klipper inte gräsmattor!
Däremot rensar jag gärna ogräs, både i rabatter och i gångar. 
Jag kan även beskära fruktträd och buskar.
Dessa är tjänster som du kan få Rut-avdrag för!

Mina trädgårdskunskaper kommer sig från att jag har haft egen trädgård i ca 25 år. 

Ogräsrens och mindre kvistar lägger jag antingen i din kompost eller tar hem till min, avgiftsfritt.

För större grenar som jag kör till tippen är priset 200 kr/ lass + milersättning 30 kr/mil (om jag inte kan slänga det på vägen hem). Detta ingår ej i RUT-avdraget!

Pris

Pris 400 kr per arbetad timme. Om du har rätt till RUT-avdrag halveras priset till 200 kr per arbetad timme.

Pris för produkter och material tillkommer med 30 kr/månad vid veckostädning eller 30 kr/gång.

Resekostnader tillkommer med 30 kr per mil, efter första milen. Jag utgår från mitt hem i Yttertänger i Enviken, 3 mil norr om Falun.

Moms ingår i alla priser.

Betalar
Du betalar via Swish eller in på företagets bankkonto i samband med att du får fakturan. Priset baseras på tidsåtgång. Har du uppgett att du vill ha RUT-avdrag i samtalet före utförandet justeras detta i priset. 

 RUT-avdrag 
Jag kommer, enligt överenskommelse med dig, reducera vår ersättning för den köpta tjänsten med hänvisning till regelverket för skattereduktion vid hushållsarbete.

Vid händelse av att Skatteverket helt eller delvis avslår vår begäran om utbetalning förbehåller vi oss rätten att kräva fullgörelse från er av motsvarande belopp. Detsamma ska gälla vid händelse av Skatteverkets återkrav på grund av felaktig utbetalning.

Avbeställning
Avbeställning av den beställda tjänsten måste göras senast 24 timmar innan den avtalade dagen för tjänstens utförande. Sker avbeställning av tjänsten senare än 24 timmar innan den avtalade dagen för tjänstens utförande tar My Fairy Lifestyle ut en avbeställningsavgift om 500 kr.

Jag driver mitt företag så etiskt och naturvänligt som jag kan.

 • Detta innebär att de som arbetar för My Fairy Lifestyle är anställda och att skatt och alla avgifter betalas.
 • Vi använder bara produkter som är natur- och människovänliga.
 • Vi använder så lite engångsprodukter som är möjligt. Trasor och annat tvättas och återanvänds  
 • Vi sopsorterar.
 • Vi samåker så mycket vi kan.
 • My Fairy Lifestyle lämnar en garantitid på 7 dagar. Om du som kund är missnöjd med något återkommer jag och åtgärdar det som vi har missat, utan extra kostnad.